Používate prehliadač Internet Explorer 6, ktorý už nie je podporovaný
X
Internet Explorer 6 bol vydaný v roku 2001 a jeho posledná verzia vyšla v roku 2004. Prehliadač nepodporuje najnovšie štandardy a preto je možné, že sa Vám stránka nezobrazí správne. Používanie tohto prehliadača je aj z hľadiska Vašej bezpečnosti na internete nežiadúce.

Doporučujeme Vám nainštalovať si niektorý z moderných prehliadačov: FirefoxFirefox Google ChromeGoogle Chrome Internet ExplorerInternet Explorer OperaOpera SafariSafari
Uvedenými odkazmi sa dostanete na stránku, kde si môžete stiahnuť daný prehliadač v najnovšej verzii.

Porovnanie kapitalizmu a socializmu


Kapitalizmus


Kapitál je súkromný a dotknuteľný, zoberú ti ho daňami, poplatkami, vracaním úrokov, predajom drahých surovín a energie a nakoniec exekúciou. Do obehu sa kapitál dostáva výhradne požičiavaním na úrok, čo vytvára ešte jeho väčší deficit. Tok kapitálu je jednosmerný smerom od pracujúceho človeka k tomu kto mu ho požičal. Ako sa zvyšuje produktivita, tak sa zvyšuje efektivita vykrádania kapitálu a zadlžovania. Tak získava kapitalista stále viac a viac pôdy pre seba. Končí to tak že peniaze má nakoniec len jeden a ten vlastní úplne všetko. Produktivita postupne stagnuje dokiaľ všetci nepokapú od hladu. Čo dokazujú štatistiky svetových dlhov, štatistiky nárastu počtu a majetku miliardárov. A štatistiky rastu nezamestnanosti, zadĺženosti rodín, úpadku zdravotníctva, sociálnych služieb a podobne.

 


Socializmus

 

Štát vlastní všetky zdroje. Určuje ich cenu. Takže sa nemusí nikdy zdražovať. Peniaze dáva do obehu bez nutnosti dlhu. Nieje potrebné vyberať žiadne dane. Všetci majú prácu. Stále rastie produktivita, efektivita výroby, životná úroveň. Nikto nemá dlhy, všetci majú strechu nad hlavou. Ako rastie produktivita, tak klesá vek odchodu do dôchodku. Stavajú sa školy, mosty, nemocnice, cesty, fabriky, proste všetko čo občan potrebuje. Čo dokazujú aj štatistiky. Čiže vždy lepšie ako v kapitalizme. Samozrejme nieje potrebná konkurencia, takže sa vyrába tak aby výrobky čo najviac vydržali a boli účelné. Obal a reklama nieje potrebná. Preto sú veci neni tak načačkané, ale sú účelné a šetria sa tak suroviny. Tento systém kapitalistom nevyhovoval, preto nám ho žničili. Teraz prebieha vymývanie mozgov aby ľudí napriek tomu všetkému presvedčili že kapitalizmus je lepší, že je vyššia produktivita, vyšší životný štandard. Námesačný ľudia si to však neuvedomujú, lebo technika ide dopredu a životný štandard sa im aj tak čiastočne zvyšuje. Nakoniec ako väčšina aj tak skončí ako bezdomovci, alebo sa budú biť s černochmi, lebo nechápu ako strašne sú zotročení a že niekto s nimi len hrá smiešne hry preto, aby si neuvedomili ako strašne sú okrádaní.


Ak sa vám tento článok páčil a chcete aby sa aj ostatní dozvedeli niečo nové, dajte like, alebo nazdielajte.

Máte iný názor a chcete ho zverejniť? Diskusia je tu práve pre vás!

Vulgárnosti a reklama budú vymazané. ( * povinné)
Meno: *
E-mail: